Over deze les

CrossFit Kids is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die op een speelse, veilige en gestructureerde manier fitter, sterker en gezonder willen worden. De oefeningen zijn gebaseerd op het Crossfit programma dat voor volwassenen wordt gebruikt en is eveneens schaalbaar. Iedereen kan meedoen. Tijdens Crossfit Kids leggen we de basis van fundamentele (fitness) bewegingen (zoals een goede squat) en werken we aan algehele fitheid, voorwaardes voor gewichtheffen en krachtopbouw.

 

De lessen

Een les van 45 minuten bestaat uit een warming-up in spelvorm, het leren van skills, één of twee workouts van de dag (WOD's), soms krachttraining en altijd een eindspel.
Bij skills oefenen de kinderen onder begeleiding van een gecertificeerde coach bijvoorbeeld touwklimmen, pull ups, touwtje springen, handstanden, springen met twee voeten tegelijk en meer.
Bij de WOD wordt het geleerde toegepast en zorgen we voor herhaling om de beweging eigen te maken. Dit doen we bijvoorbeeld met 10 squats, 5 burpees en 10 presses met een plastic stang.
De meeste oefeningen worden gedaan met het lichaamsgewicht, maar soms worden lichte gewichten ingezet als een kind voldoende vaardig is.

 

Meer dan alleen een sportles

In onze kleine groepen is er veel aandacht voor het kind. Het creëren van meer zelfvertrouwen, bewustwording van je lijf, wat ''gezond'' betekent, verbeteren van de coördinatie, samenwerken en sportiviteit zijn allemaal belangrijke thema's tijdens de lessen.

 

Plezier maken is bij CrossFit Kids het allerbelangrijkste. We hopen bovenal een levenslange liefde voor fitness en bewegen te ontwikkelen bij onze kleine atleten.

 

 

Laat je kind het zelf ervaren:

Gratis intake!

Zet de eerste stap door jezelf via onderstaand formulier aan te melden!