Before
Testimonial: Bianca (Before)
After
Testimonial: Bianca (After)

‘If you can’t excel with talent, triumph with effort’

 
Vroeger was ik vooral een rokende beetje tennissende, gezelligheidsdrinker. Op mijn 35ste besloot ik dat het anders moest, want op de manier waarop ik leefde kwam er elk jaar minimaal 1 kilo bij aan gewicht en zag ik mezelf al uitgeblust op de bank hangen voor mijn 40ste.
 
Dus besloot ik te stoppen met roken en te starten met hardlopen. Het eerste doel was 5 km met behulp van ‘Start to run with Evi’. En die 5 km in een half uur lukte, maar wat had (en heb) ik een hekel aan hardlopen! Dus daarna met een vriendin lid geworden van de plaatselijke sportschool. Ik startte met bodypump, maar ging al gauw richting het krachthonk, want ik wilde dikke billen! In de betreffende sportschool startten ze in 2015 met CrossBox, de niet-betaalde versie van CrossFit en ik was verkocht! Kracht opbouwen, maar ook conditie en allerlei gekke gymnasty oefeningen. Helaas stopte de CrossBox coach vanwege rugklachten en werd het ondanks andere coaches toch minder leuk.
 
In de tussentijd had een kennis al diverse keren gevraagd wanneer ik nou eens lid werd van een ‘echte CrossFitBox’ en wel die in Capelle. In mei 2017 ben ik daar dan ook lid geworden. Ik begon met max 2 x per week trainen, want ik was tenslotte nog bezig met een opleiding. Dat duurde welgesteld een maand, waarna ik 3 x, 4 x en toen 5 x per week een les CrossFit deed. Kracht en conditie schoten omhoog, de double unders, pull-ups en toes to bar bleven echter een niet-in-de-les aan te leren skill voor mij. En dat was een enorme frustratie ‘want dat moest ik toch ook kunnen!’. Daarnaast namen PR’s in de krachtonderdelen ook af. Ik liep tegen mijn ‘plateau’ aan, zoals ze dat in de sport noemen.
 
In september 2017 startte Michel met YourProgram en ik had daar direct oren naar. Een persoonlijk programma om gericht aan mijn doelstellingen te werken. Mijn 1e doel was het aanleren van een strict pull-up. Het idee erachter; je mag pas beginnen met kipping pull-ups als je er minimaal 5 strict kan. Bloed, zweet en trainingen, maar toen er tijdens de kerstWOD een donut aan de pull-up bar hing, trok ik mezelf er zo naartoe! Op 25 december 2017; Ik weet het als de dag van gisteren!!
 
Uiteraard smaakte dat naar meer! Want tsja, nu we het er toch over hadden, mijn double unders en toes to bar leken ook nog nergens naar. En wat is nou eigenlijk 1 strict pull-up…
 
Het leukste onderdeel van CrossFit vind ik de olympische lifts; de snatch en de clean +jerk, je weet wel, wat de Aziaten zo goed kunnen! Maar dat bleek qua techniek ook wel next-level… Van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam de haat-liefde verhouding was met olympisch liften geboren, maar het is vooral liefde!
 
Samen met Michel van YourProgram stellen we mijn lange en korte termijn doelen. Michel remt me af wanneer ik weer eens veel te veel tegelijk wil. We stemmen af wat goed gaat, maar wat ook beter kan. We stellen doelen bij afhankelijk van wedstrijden, maar ook rekening houdend met mijn opleiding en mijn onregelmatige werktijden. YourProgram en ik zijn een topteam!!

En nog een belangrijke side note... In 2014 woog ik 63 kg met een vetpercentage van 33%. Ik wilde graag afvallen, terug naar 60 kg. Inmiddels weeg ik 70 kg, maar met een vetpercentage van +/- 18% en ik eet voor het eerst van mijn volwassen leven gezond eten, ten behoeve van mijn prestaties en niet om af te vallen. Ik herhaal: Voor het eerst! Let that sink in!!

Gratis intake!

Zet de eerste stap door jezelf via onderstaand formulier aan te melden!

 

Proteine Guide aanvragen