Je hebt jezelf aangemeld bij CrossFit Capelle en we hebben je eerste sessie ingepland.
Hoe gaat de eerste les eruit zien? Wat trek je aan en neem je mee? De eerste les is altijd spannend, wij zorgen ervoor dat dit een geweldige ervaring wordt.


Als je bent ingeschreven, dan krijg je om de dag een mail met informatie over CrossFit en CrossFit Capelle. Je leert de basis van CrossFit en tijdens de 1 op 1 sessies leren we de rest. Ook als je vragen hebt kan je die tijdens deze sessies stellen of ons berichten.

 


Je eerste sessie
Je gaat naar je eerste sessie, maar wat moet je aan? Je kiest gemakkelijke kleding zodat je goed kunt bewegen. Een trainingsbroek, joggingbroek of legging met een t-shirt is prima. Qua schoenen wil je een platte schoen zoals Vans. Schoenen die je wil halen op termijn zijn Reebok Nano’s of Nike Metcons. Verder adviseren wij om een handdoek mee te nemen en een flesje water.


De eerste 3 - 5 trainingen zijn altijd 1 op 1. Wij vinden het belangrijk dat je alle technieken op een correcte manier leert. Zo kun je op jouw tempo de technieken van CrossFit leren. We leren je te wennen aan de intensiteit van de trainingen. Dit is voor alle niveaus, dus of je al jaren niets hebt gedaan, nog nooit hebt gesport of al jaren ervaring hebt, alle workouts passen we aan op jouw niveau. Zo bouwen we de conditie op en zie je hoe een reguliere les eruit ziet qua opbouw.


We starten de 1 op 1 sessies met een warming-up en oefenen daarna de technieken van die dag. Dat zijn squats, deadlifts, presses en gewichtheffen. We zorgen dat je een basis hebt zodat je alle oefeningen beheerst en op een veilige manier kan doen. Eerst moeten de technieken goed zijn voordat we gewichten gaan toevoegen. Je hoeft niet bang te zijn dat je zware gewichten moet doen. We doen alles op jouw tempo. Je bent enkel bezig met de techniek, de coach helpt je en je hoeft ook niet zelf na te denken of je het wel of niet goed doet.


De technieken heb je geoefend en nu gaan we een workout doen. We gaan allerlei workouts doen zoals een AMRAP, Round for time en een EMOM. Dit leggen we uit voordat de workout begint. De technieken die je hebt geoefend gaan we ook tijdens de workout gebruiken. Workouts doen we vaak zo snel mogelijk, maar het belangrijkste is dat het veilig is. De coach zal hierop letten. Als je de workout hebt gedaan, dan zijn we klaar voor die dag.

 

Als je alle lessen hebt gehad dan kan je deelnemen aan alle lessen die we aanbieden. Volgende week leggen we uit hoe dit eruit gaat zien.