3 Tips om dagelijks meer te bewegen


Zit jij de hele dag op een bureaustoel, om dan op te staan en te beseffen dat je nek en rug stijf zijn, of dat je hoofdpijn hebt? Als dat zo is, ben je niet alleen. Volgens het CDC (Centers for Disease), besteden volwassenen gemiddeld 8,5 uur per dag aan zittende activiteiten. Dat is veel tijd die wordt doorgebracht in inactieve houdingen.


Het goede nieuws is dat er stappen zijn die je kunt nemen om de hoeveelheid tijd die je inactief doorbrengt te verminderen. Meer beweging in je dag opnemen kan je energieniveau verhogen, je humeur verbeteren en bijdragen aan een algehele betere gezondheid. Hier zijn drie tips om je op weg te helpen: 


Sta Op en Beweeg Elke 30 Minuten
De volgende keer dat je jezelf aan je stoel gekluisterd vindt, zet een timer voor 30 minuten en beloof jezelf om minstens 5 minuten op te staan en te bewegen wanneer deze afgaat. Eenmaal in beweging, zou je kunnen merken dat je niet wilt stoppen! Zelfs een korte wandeling om het blok of op en neer de trap kan wonderen doen voor je energieniveau en je gemoedstoestand. 


Investeer in een Sta-bureau/Evenwichtsbal Stoel
Als je de hele dag aan een bureau werkt, overweeg dan om te investeren in een sta-bureau of een evenwichtsbal stoel. Beide opties stellen je in staat om gedurende de dag meer te bewegen zonder dat je productiviteit hoeft op te offeren. En als extra bonus kunnen ze ook je houding verbeteren! 


Maak Sociale Ontmoetingen Actief
De volgende keer dat je met vrienden afspreekt, probeer dan iets actiefs te doen in plaats van alleen maar koffie te drinken of uit te gaan voor drankjes. Een wandeling in het park maken, gaan wandelen, of zelfs samen tennissen of basketballen kan een geweldige manier zijn om actief te blijven terwijl je ook tijd doorbrengt met de mensen die je dierbaar zijn.


Kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen een grote impact hebben op je algehele gezondheid en welzijn. Dus de volgende keer dat je jezelf na te lang zitten traag of ongemakkelijk voelt, probeer dan één van deze tips om meer beweging in je dag op te nemen. Je lichaam (en geest!) zal je ervoor bedanken!


Als je niet zeker weet waar te beginnen, neem dan contact op en laat een coach een plan speciaal voor jou samenstellen. Boek hier je GRATIS intake!