Probeer je van alles om af te vallen maar lukt het niet?

De komende weken gaan wij jullie hierbij helpen!


Je hebt het druk en daarom geen tijd om gezonde keuzes te maken.

In onze hectische levensstijl wordt tijd vaak opgeslokt door werk, vooral met kinderen die veel thuis zijn en avonden die gevuld zijn met thuiswerken. Helaas schiet een voedzame maaltijd er vaak bij in. Gemak lijkt dan de oplossing, en we grijpen snel naar kant-en-klare pakjes, zakjes en potjes. Deze keuzes barsten vaak van het zout en bestaan hoofdzakelijk uit koolhydraten. Bovendien worden ze snel verteerd, waardoor het hongergevoel snel weer opduikt en snoepen verleidelijk wordt.


Het is echter de moeite waard om vaker te kiezen voor onbewerkt, echt voedsel. Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Een gezonde maaltijd kost vaak niet meer moeite dan een minder gezonde keuze. Hoewel de smaak wellicht even wennen is als je gewend bent aan toegevoegde smaakstoffen, zul je erin slagen als je eenmaal in de juiste routine zit.


Echte voeding bestaat uit onbewerkte producten, meestal te vinden aan het begin van de supermarkt: groenten, fruit, vlees en vis. Hoe verder je de winkel in gaat, des te meer bewerkt het voedsel vaak is. Het is dus niet moeilijk, en je boodschappen zullen aanzienlijk sneller verlopen. Een gangpad en weer naar huis.


Als je voor pasta en brood kiest, ga dan voor de volkoren variant. Voor rijst is zilvervliesrijst de beste keuze. Deze opties vereisen meer energie om te verteren, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Experimenteer ook met de verhoudingen op je bord. Vaak bestaat het grootste deel uit rijst, aardappelen of pasta. Probeer de verhouding om te draaien: verhoog je groente-inname en verminder de hoeveelheid koolhydraten.

 

Als je niet zeker weet waar te beginnen, neem dan contact op en laat een coach een plan speciaal voor jou samenstellen. Boek hier je GRATIS intake!