Hyrox is snel een synoniem geworden voor de ultieme fitnessuitdaging, en het wint ook aan populariteit in Capelle aan den IJssel. Dit unieke evenement combineert hardlopen met functionele oefeningen op een manier die geschikt is voor atleten van alle niveaus. Als je al deelneemt aan CrossFit, ben je mogelijk al op weg naar succes bij Hyrox. Hier is een gedetailleerd overzicht van de oefeningen binnen Hyrox, inclusief de specifieke afstanden en vereisten voor elk onderdeel.

 

Wat is Hyrox?


Hyrox is een internationale fitnesscompetitie waarbij deelnemers acht kilometer hardlopen combineren met acht verschillende functionele workouts. Deze evenementen vinden plaats in grote indoorlocaties, waardoor de invloed van weersomstandigheden wordt geëlimineerd en een consistente wedstrijdomgeving wordt geboden. De unieke structuur van Hyrox maakt het toegankelijk voor zowel elite atleten als fitnessenthousiastelingen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.


Gedetailleerde beschrijving van Hyrox oefeningen

  1. 1 KM Hardlopen
    Elke Hyrox-race begint en eindigt met hardloopsegmenten. Deelnemers lopen in totaal acht keer een parcours van 1 kilometer tussen de verschillende workouts door.
  2. SkiErg (1000 meter)
    Deelnemers moeten 1000 meter afleggen op de SkiErg, wat een uitdaging is voor het bovenlichaam en cardiovasculaire uithoudingsvermogen.
  3. Sled push (25 meter heen en 25 meter terug)
    Dit onderdeel test kracht en uithoudingsvermogen door het duwen van een gewichtenslee over een afstand van 25 meter, en dan dezelfde afstand terug.
  4. Sled pull (25 meter heen en 25 meter terug)
    Vergelijkbaar met de sled push, maar in plaats van duwen, trekken deelnemers de slee naar zich toe over dezelfde afstand.
  5. Burpee broad jump (80 meter)
    Een combinatie van burpees gevolgd door een sprong voorwaarts over een totale afstand van 80 meter.
  6. 1 KM Roeien
    Roeien is een volledige lichaamsoefening waarbij deelnemers 1000 meter moeten afleggen.
  7. Farmer's carry (200 meter)
    Voor de Farmer's Carry dragen deelnemers zware gewichten over een totale afstand van 200 meter. Deze oefening test gripkracht, balans en algehele kracht.
  8. Sandbag lunges (100 meter)
    Deelnemers voeren lunges uit terwijl ze een zandzak dragen over een afstand van 100 meter.
  9. Wallballs (100 herhalingen)
    Bij dit station gooien deelnemers een medicijnbal naar een doel op de muur voor 100 herhalingen.

 

CrossFit: De ideale voorbereiding op Hyrox.

CrossFit-programma's, bekend om hun intensieve en gevarieerde functionele bewegingen, zijn perfect voor het voorbereiden op Hyrox. De constante variatie in CrossFit workouts voorkomt trainingseentonigheid en bereidt je voor op de diverse fysieke uitdagingen van Hyrox.

Waarom deelnemen aan Hyrox?
Hyrox biedt een unieke kans om jezelf op zowel fysiek als mentaal niveau te testen. Het is niet alleen een gelegenheid om je fitnessdoelen te bereiken, maar ook om deel uit te maken van een groeiende internationale community van gelijkgestemde atleten. De ervaring van trainen voor en deelnemen aan Hyrox kan een diepgaande impact hebben op je algemene fitness en zelfvertrouwen.

Hulp nodig met je voorbereidingen?