Streef je doelen na

 

Dit is waarom je een coach hebt


Er is te veel informatie beschikbaar. Je weet dat je niet alles kunt doen. Veel ervan ziet er goed uit—of klinkt goed.


Ik heb het over dieetplannen, supplementen, trainingsprogramma’s of zelfs dagelijkse WODs (Workouts of the Day).
Maar je kunt niet alles doen en te veel proberen te doen kan je zelfs tegenwerken.

 


Iedereen kent het risico van overtraining en iedereen is bang om geblesseerd te raken. Maar de meesten realiseren zich niet dat er een optimale hoeveelheid training is, net zoals er een optimale hoeveelheid voedsel is.
Te weinig en je vooruitgang zal traag zijn. Maar te veel workouts doen heeft precies hetzelfde effect.

 


We kiezen voor CrossFit als onze groepstraining omdat het een geweldige balans biedt: het is niet te weinig en niet te veel. Maar zelfs zo zwaar als CrossFit-workouts zijn, worden veel mensen verleid om meer te doen: een "herstelrun" toe te voegen, of zelfs meerdere trainingen op een dag te doen. Dit is NIET het pad naar succes.

 


Meer is NIET beter. Beter is beter.


Je hebt een coach. Die coach is jouw filter. Je coaches zijn er om je te vertellen wat optimaal is, niet wat minimaal is.


Een coach kan er voor verschillende dingen zijn, zoals voor: regelmatig persoonlijke check-ins, het meten en wegen van jouw lichaam, je doelen bespreken en het plan hoe je deze gaat bereiken, het evalueren van je vooruitgang en een coach kan je helpen om verder te komen dan je alleen werkt.

 


Wat absoluut niet de bedoeling is, is dat je moet gokken.


Het is niet verstandig om modediëten te proberen, alleen maar omdat iemand anders ze volgt. Het drinken van een liter melk per dag, omdat dit online werd aangeraden, is ook niet aan te raden (feit: dit was een CrossFit-trend rond 2011, die niet werd gevolgd). Het is ook niet de bedoeling om te doen wat iedereen in de sportschool doet, want hun programma is voor hen gemaakt. Het is niet voor jou. Train in een groep, maar pas individueel aan: dat is waar de coaches voor zorgen.

 


Je hebt niet voor niets een coach


De volgende keer dat je een workout online ziet en denkt: "Oooooh, dat ziet er pittig uit! Moet ik na de middaggroep proberen!" vraag dan aan je coach of het past bij jouw doelen.

 

Plan hier jouw gratis consult Tarieven