Onafhankelijk van je fitnessniveau, brengt de CrossFit Open je het; samen beleven, saamhorigheidsgevoel, euforie en adrenaline... that Open Feeling! #intheopen


Wat is de CrossFit Open?

De CrossFit Open is een wereldwijde wedstrijd die sinds 2011 jaarlijks wordt gehouden. Mensen over de hele wereld doen dezelfde workout in hun eigen box. De top 10% gaat door naar de kwartfinale, ook deze doen ze in hun eigen box. De beste atleten daarvan gaan naar de halve finale op locaties over de hele wereld, in Europa is dat de CrossFit Lowlands Throwdown (gehouden in Nederland!). Uiteindelijk gaan de beste 442 atleten en teams door naar de CrossFit Games in Amerika. 
 

Voor wie is de CrossFit Open?

De CrossFit Open is voor iedereen, er zijn verschillende schalingsopties zodat iedereen de workout op zijn/haar manier kan doen. De divisies zijn:

 • RX’d – Hier doe je de workouts zoals voorgeschreven.
 • Scaled – Hier worden bewegingen zoals gymnastics (pull-ups, handstand push-ups, muscle-ups) aangepast. Of een gewicht wordt lichter gemaakt dan de RX’d workout.
 • Foundations – Ben je net begonnen met CrossFit? Dan kan je kiezen voor foundations, hier zitten movements in als bear crawls, jumping jacks, burpees, dumbbell snatches en meer.
 • Age Groups – Je kan de workout RX’d doen of scaled, maar ook zijn er age divisions, 14 jaar – 17 jaar en master van 35+ jaar, 40-45 jaar, enz. in totaal zijn er 9 age-divisions.
 • Adaptive – Dit is voor atleten met een beperking, deze divisie omvat workout voor een beperking aan de bovenste extremiteit, onderste extremiteit, zittend met heupfunctie, neuromusculair en meer.


Waarom zou je meedoen?

Dit is jouw kans om deel te nemen aan een wedstrijd met jouw vrienden, waar je elke week mee traint en het kan gewoon in je eigen box. De CrossFit Open staat ook bekend om zijn magische momenten; doe jij je eerste pull-up? Zet je een dikke PR op je clean and jerk PR of  snatch tijdens een workout? De sfeer is tijdens de open is fantastisch en samen met onze community vier jij jouw successen en die van je vrienden! Wie van jullie is het fitst, wanneer de reps geteld worden door een officiële judge? ;-)

 

De CrossFit Open is voor iedereen.

Waarom zou je niet meedoen aka slechte smoezen...?.

 • Ik ben niet fit genoeg.
 • Vorige jaar was ik fitter.
 • Volgend jaar doe ik mee.
 • Ik doe het pas net.
 • De Open Workouts zijn niets voor mij.
 • Ik kan het niet.


Iedereen kan meedoen, daar zorgt CrossFit voor met de programmering en jouw box. Je zal je nooit fit genoeg voelen, dus begin nu. Je hebt een nulmeting en je bent een ervaring rijker. Elke keer daag je jezelf uit om beter en fitter te worden. De workouts die jij dagelijks doet in de box? Dat zijn workouts die je ook krijgt tijdens de CrossFit Open. Je doet het elke week al en jij kan dit. Hoeveel of hoe weinig ervaring je ook hebt, dit is voor iedereen. 

 

Hoe wordt het georganiseerd door CrossFit Capelle?

Vanaf 25 februari organiseren wij wekelijks op vrijdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur de Open bij CrossFit Capelle. De overige data zijn vrijdag 4 maart en vrijdag 11 maart van 18:00 uur tot 21:00 uur, tenzij de workouts langer duren dan gaan we daarna nog door.
 
Je schrijft je in via: https://games.crossfit.com/register/open én je schrijft je in op de SportBitManager-app via het rooster, zodat wij weten dat je erbij bent.
 
Net als voor jullie, is voor ons ook pas op vrijdag de workout bekend en voorzien we jullie van tips en tricks, zodat jullie zo goed mogelijk voorbereid aan de workout starten. Deze tips en tricks ontvangen jullie per mail. 
 
's Avonds om 18.00 u starten we gezamenlijk met de uitleg van de workout en de warming-up. Deze staan ook op het bord geschreven.


Op het bord staat wanneer jij de workout mag gaan doen en welke gecertificeerde judge jou is toegewezen. Hierna start de workout zoals jullie van ons gewend zijn, met de klok en met muziek.
 
Wanneer je klaar bent, krijg je je scoreformulier mee en deze score vul je in via de CrossFit Games app of via de site https://games.crossfit.com/.
 
Moedig elkaar aan tijdens de workouts en samen maken we er 3 geweldige avonden van! 'CrossFit; where the last one, gets the loudest cheers!'
 
Heb jij nog vragen over de CrossFit Open, vraag dit dan aan jouw coach of klik hier.
 
https://open.crossfit.com/
 
Wil jij jezelf inschrijven voor de Open? Klik dan hier:
https://games.crossfit.com/register/open
 
#intheopen